Semester 070730

Måndag och den dagen kidsen lämnar oss. Lika tråkigt varje gång...

Ängsjö och hem igen, dottern och jag = 6,7 km på ca 60 min.

Lämna kidsen runt 16.00 och åkte sedan till Kista. Köpte en MP3-spelare där. Äntligen!! Hem och lagade middag; amerikansk bacon och potatissallad. Såg filmen Casanova på TV1000. Rätt kul men också ganska långtråkig. Helt OK måndagskvälls förströelse.

Väder: 22 gr
Vatten: 20 gr (wow)

Semester 070729

Oj, nu har jag inte skrivit på länge... När var den 29:e? Måste ha varit söndag...

Vad gjorde vi då? Jo, vi var iväg till Ängsjö och testade milen. Dottern övningskörde till Jakan och lät sina kompisar åka med. Tufft gjort av tjejen! :)

Köpte ett par vita skor, en vit tröja och en svart dito.

Ängsjö: 1 mil
Tid. 84 min

Troligt väder: 20 gr
Troligt vatten: 19 gr

Semester 070728

Lördag...

Efter morgondopp i växlande molnighet, frukost och DN+SvD fick dottern övningsköra till Coop. Handla lite och tillbaka. Fix i trädgården mellan störtskurarna. Lunch. Ytterligare fix i trädgården. Middag. Skjutsade kidsen in till stan. De skulle gå på 21.30-bion, "The Simpsons". Vi drog ner till hamnen och tittade på de jättestora segelskeppen som låg där. Mysigt! Mycket folk, härlig stämning, live-musik o s v.

När klockan var 23.00 hämtade vi kidsen och drog hem.

Väder: 20 gr
Vatten: 19 g

Semester 070727

Vaknade till ett jämt och fint skvalande utanför fönstret - regn igen. Vi tog vårt morgondopp ändå. Käkade frukost och läste tidningarna.

Jag åkte och storhandlade på Coop sedan. Hem och fixade lunch. Sedan fastnade jag och min sambo framför tv:n och såg en romantisk hongkongisk film. Så söt, så söt.

Sedan drog vi iväg till Ängsjö och gick 1 mil på 84 min. I slutet på milen dök det upp rejäla åskmoln och när vi väl var framme vid bilen vräkte regnet ner. Rätt mysigt ändå! :)

Fixade middagen som tog 2 timmar - kalops på älgkött. Middag kl 20.30. Psych på 5:an. Andra tråkiga program sedan. Satt mest och zappade medan dottern bloggade...

I säng vid 00.30.

Väder: ca 18 gr
Vatten: ca 19 gr

Semester 070726

En dag i solen...! :)

Äntligen var det dags för lite sol och värme. Som vanligt ett dopp före frukost, frukost med morgontidningarna. Fortsatt mys i solen i stort sett hela dagen. Läste ut boken som jag höll på med. Författaren är en isländsk man med förkärlek till deckare. Den här är den andra boken av honom som jag läst. Båda lika bra.

Vi käkade pizza och kebab till middag. Dottern åt inne i stan med sina tjejkompisar.

Senare på kvällen tog vi en promenad runt kvarteret. Det är en promenad på runt 25 minuter, så kvarteret är rätt stort.... Efter det ett kvällsdopp - härligt!!

Väder: 23 gr och sol
Vatten: 19 gr (möjligen 20 gr på kvällen)

Semester 070725

Onsdag = Ängsjö

I natt har vi haft en nattgäst. Det var min sambos halvsyster, d v s min "svägerska".

Trots det tog vi ett morgondopp:
vatten: 18 gr
väder: mulet 18 gr

Ängsjö senare på dagen:
5 km
42 min
hyfsat väder, iallafall inget regn

Dopp efter det. Min dotter övningskörde.

In till stan på restaurang.där vi hade stämt träff med en av min sambos kompisar. REstaurangen var Mangol. Gott käk. Hem sedan. Dottern övningskörde både första och sista biten.

Kvällsdopp - Härligt!! Trist på tv. En rätt mysig semesterdag trots allt.

Semester 070724

Idag var det begravning som gällde.

Väder: regn 18 gr
Vatten: 18 gr

Gick bra. Min sambos halvsyster följde med hem och åt middag med oss. Hon sov också över. Trevligt!

No more to say.

Semester 070723

Regn, regn, regn... första dagen med sådant s k i t väder på vår semester. Men det är rätt OK. Det blev ändå ett morgondopp:
väder: 18 gr (på morgonen) - 16 gr senare och regn
vatten: 20 gr

Vi stack iväg till Ängsjö för lite träning.
PW: 5 km
Tid: 42 min

Lunch, läsning och tupplur. Obligatoriskt när man läser efter maten... :)

Annars händelsefattig em och kväll. Såg näst sista avsnittet av Bleak House. Hur ska det sluta?? Ester lär ju ha två friare och vem har mördat hemske T-house (kommer inte ihåg vad han heter nu så här 1½-timme efter... he he he).

Läste precis att Andreas Johansson lämnar KLUBBEN! Trist! Hade hoppats på spel från hans sida nästa säsong men han drar till Ryssland av alla länder. Trist som sagt. Men han lär nog komma tillbaka. Klubben? FBK förstås.

Ha det!!

Semester 070722

OK, i natt var det dags för det obligatoriska (allt är obligatoriskt för oss) nattbadet kl 04.00 på morgonen. Inte så varmt som det brukar. 13 gr i luften och 20 i vattnet. Inte undra på att det aldrig blir varmare än 20 gr i vattnet med den nattemperaturen.

Övningskörning för dottern förstås. Eller var det i går det kanske...

Iallafall åkte jag och sambon till Kista och handlade mörk kostym till honom (blev mycket stilig!) och ett par mörka pumps till mig. Måste handla upp oss till begravningen på tisdag.

Vatten: 21 gr!
Väder: 23 gr

Vi kollade in F1-loppet som var minst sagt spännande och händelserikt. Det var dags för europas GP i Nürnburg. Alonso vann, Kimi bröt, Hamilton 10:a.

Semester 070721

Lördag morgon = strålande sol!

Väder: 23 gr
Vatten: 20 gr

Sambons kompis sov över.

Efter bad och frukost blev det till att njuta av solen. Efter lunchen var det dags för den obligatoriska turen till Ängsjö.

Längd: 5 km
Tid: 43 min em kan också förklaras med en viss mängd vin kvällen innan...

I övrigt inget att rapportera.

Semester 070720

Körde en light pw på morgonen innan frukost runt Strandvägen. Bad i Mälaren, frukost och tidning förstås. Får ju inte bryta några rutiner...

Skjutsade dottern till Jakan för solariumtime medan jag handlade i Jakan C. Behövde komplettera med lite inför middagen för en kompis till min sambo.

När han kom fikade vi på baksidan och tog sedan ett dopp.

Fixade middagen samtidigt som vi tog en GT som fördrink. Middagen var en succé - kul eftersom jag aldrig lagat boufe borgiogne förut.

Lade mig runt 24-tiden och då hade kidsen redan lagt sig... Tänka sig! De andra två blev inte heller så långrandiga.

Vatten: 20 gr
Väder: 22 gr

Semester 070719

Om gårdagen måste jag skriva om idag. Orkade inte igår. Inte för att något speciellt hände - var bara slö...!

OK, teknisk data:

vädret: 20 gr, lite sol
vattnet: 19 gr
träning: 5 km pw på 41 min (fm) REKORD!! :)

Har jag skrivit upp min träning tidigare? Nåväl, då får jag nog göra det här:

vi kör varannan dag vilket har blivit söndag (inte denna vecka), tisdag och torsdag.
Söndag: 5 km pw  på 47 min (em)
Tisdag: 5 km pw på 46 min (em)

Jag verkar vara mer på hugget på förmiddagar än eftermiddag. Det var ju ändå en rejäl putsning av rekordet igår.

Jaha, vad gjorde vi annars då? Övningskörde med dottern. Åkte och handlade. Fick mens - därav utbrottet mot min sambo i onsdags... sorry! Började med boufe bourgignone (sorry ang stavning). Den ska stå en natt för att dra till sig något. Antagligen smak. Såg på tv, 5:an som vanligt. Gick å lade mig runt 23-tiden och läste en bok som handlar om att snälla flickor inte får chefsrummet. Mycket intressant läsning.

OK, det var det för den här dagen och då menar jag för gårdagen. Dagens händelser återkommer jag ju med senare när dagen har rullat på.

Semester 070718

Jaha, då ska man skriva något om vad som hänt idag då... med en katt i knät! :)

Trist väder, ca 22 gr mycket regn lite sol. Vattnet var 19 gr idag. Inte så konstigt med allt regnande i går kväll och i natt. Vaknade ändå runt kl 09.00. Gick upp, tog ett dopp i det rätt hyfsade vattnet ändå. Rengöring m a o. Frukost och samtlig morgontidningar på plats. Kallt var det, så kläderna åkte på rätt fort.

Vad hände sedan då? Ja, inte mycket. Läste ut min bok "Nobels testamente" av Liza Marklund. Skjutsade min dotter till solariet, köpte ett par flaskor vin under tiden hon solade och hämtade henne sedan.

Vinet ska vi ha till Boufe Bourgogne (ursäkta stavningen!). Ja, inte bara till själva köttgrytan. Vi ska dricka lite också...

Dottern har övningskört idag. Går bättre och bättre.

Någon j....a skitgranne verkar vara dum mot våra katter. Åtminstone den lilla. Hon blir bara skyggare och skyggare ju oftare hon är ute. Kan ju ha med att hon är utekatt egentligen att göra också. Nåväl, nu ska jag hämta dotera hos en kompis, hon ska få övningsköra hem också - i mörket... he he he

Ha det!!

Semester 070717

Tisdag morgon... Vaknade runt 07:00. Väckte käre sambon. Ner till vår baksida för ett dopp i Mälaren och inte bara ett dopp. Rengöring som vanligt. Sedan frukost och alla dessa tidningar.

Kl 08.45 lämnade vi hemmet för en tur till Fresta och ett möte med prästen som ska jordfästa min "svärfar" som gick bort den 4 juli.

Glömde viktiga detaljer: luften ca 25 gr och Mälaren fortfarande 20 gr!! Fatta!

Vi snackade med prästen i 1,5 timme. Åkte sedan hem till "svärfar". Min sambo tog med lite saker hem till oss. Jag fixade lunch när vi kom hem. Konstiga korvar och hemgjord potatissallad. Gott! :)

Dags för motion - 5 km i en pw runt Ängsjö. Förbättrade mig enligt min dotter. Nu tog det bara 46 min. Körde med pulsklocka igen. Känns bra!

Väl hemma igen började himlen att mörkna. Rengöring i Mälaren förstås. Upp igen i huset. En kopp kaffe med 70%-choklad - mums!

Iväg med dottern till Coop för storhandling. Väl hemma igen var det datordags (nu alltså!). Nja, har fixat middagen under tiden jag skrivit all smörja. he he. Men nu är den klar, så jag slutar här.

Ikväll är det dags för en sommarklassiker som vi inte missar i första taget - Morden i Midsomer! Ha det!

Semester 070716

OK, idag är det måndag och SOLEN SKINER från en helt fantastiskt blå himmel!!

Runt 25 gr i luften och fortfarande bara 20 gr i vattnet. Va fara är det med Mälaren egentligen?! Nåväl, det går ju att bada ändå.

Vi kör vårt vanliga stuk. Vaknar på morgonen (nähä!), tar ett dopp med tvagning och shamponering. Rent ska de va! Frukost på altanen tillsammans med DN och SvD. Efter sådär en 2 timmar är vi klara. ;)

Dags för nästa dopp och sedan är det bara att lägga sig med ögonen slutna och njuta av solen. Vilket jag gjorde till ca 15.00 och sedan var jag nöjd. Väntade på kidsen som aldrig kom. Ringde och frågade. De var förstås hos sin pappa - vilket jag visste. Men varför kom de aldrig? Ja, förklaringen var enkel. Självklart! Min son skulle förstås hjälpa sin far med att ta bort en trappa! Men varför kom jag inte att tänka på det själv??! Naturligtvis ska detta ske en dag när vi byter! Ja men, gud så dum jag är som inte tänker på detta!!

Ja ja "sa hon surt", vi hämtade kidsen och sedan käkade vi lax och kokt potatis. Som vanligt välsmakande. Lite tv-tittande. Jag älskar brittiska serier, så "Bleak House" ligger ju väl i mina ögon.

Ja, det var väl den måndagen... Kul att kidsen är här!! <3

Semester 070715

OK, idag är det söndag (visst! fortfarande i efterhand men jag glömde ju skriva...).

Min sambo ska åka in till stan och fira sin 17-åriga dotters födelsedag. Han sitter hela dagen och fixar med hennes födelsedagskort och skippar t o m lunchen... Jag äter. Makrill och hemgjord potatissallad. Mums faktiskt! Han åker iväg runt 14.00. Då har jag städat nästan hela huset och huset är på ca 250 kvm.

Solen skiner - runt 23 gr varmt. Vattnet ligger fortfarande på runt 20 gr. När tusan ska det bli simvarmt? Nåväl, när han lufsat iväg till pendeln tar jag bilen till Ängsjö och går en pw på 5 km. Tar mig ca 47 min. Använder pulsklocka så jag inte ska stövla iväg för fort eller dra benen efter mig. Väl hemma tar jag en välbehövlig "dusch" i Mälaren. Dags för middag efter det. Hade egentligen planerat att käka hämtmat typ pizza eller kebab men orka...! ;)

Gjorde en enkel omelett på gårdagens italienska restmiddag. Nu kom jag ihåg vad vi åt för middag igår också... he he he. Jag vet - altzeimers är mitt middle name. :)

Min sambo kom hem mitt i middagen, lätt besviken. Det är ingen sympatisk dotter han har direkt... Men han jobbar på med deras förhållande. Förhoppningsvis lär hon sig med åldern att uppskatta hans strävan.

Inget kul på tv:n heller. Kommer inte ihåg vad vi gjorde sedan. Troligen lite rygg- och nackmassage och slötitt på trist tv.

Semester 070714

Idag är det lördag (skriver visserligen i efterhand - kan ju alltid låtsas!). Första dagen på den långa semestern. Vad har vi gjort idag? Kommer inte ihåg...

Vädret var nog rätt soligt - kanske runt 23 grader. Vattnet var ca 20 grader. That´s it.